Seyyid isminin anlamı
1. Bir topluluğun ileri gelen kişisi, lider. 2. Hz. Peygamber'in soyundan olan kimse. -Türk dil kuralına göre "d/t" olarak kullanılır.
- Seyyid ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmiyor.
- Admin
Türkiye'de Seyyid ismini taşıyan yaklaşık 2.335 kişi bulunmaktadır.
Ülkemizde Seyyid ismi en çok kullanılan 2373. isim olup, yaklaşık olarak her 29.448 kişiden biri Seyyid adını taşımaktadır.
Seyyid isminin sitemizde görüntülenme sayısı 8.231.
Seyyid ismi için yaptığımız ankete katılan 7 kişinin bu isme verdiği ortalama değer ise 5 üzerinden 3,43.
Ziyaretçilerimizden 65 kişi Seyyid ismini öneriyor, 21 kişi ise önermiyor.
Ziyaretçilerimiz bu isim için 1 adet yorum yaparak fikirlerini beyan etmişlerdir.
Seyyid ismine ait nitelikler
Bu ismi nasıl nitelendirirdiniz? Geleneksel, dini, çekici veya modern yapmanız gereken uygun gördüğünüz en fazla 5 özelliği aşağıdaki kutu üzerinde işaretlemek ve onayla düğmesine tıklamak. Ziyaretçilerimizin daha önceki tercihlerini yanlarında bulunan çarpı (x) simgesine tıklayarak kaldırabilir ve yerlerine yenilerini belirtebilirsiniz.
Seyyid ismi ile ilgili ziyaretçi yorumları Yorum Yap
Yorum Yok!
Bu isim için daha önce yorum yapılmamış, yorum bırakmak için lütfen yorum yap düğmesine tıklayınız.Seyyid ismini taşıyan önemli kişiler
Araştırmalarımız sonucunda Seyyid ismini taşıyan aşağıdaki şahsiyetlere ulaştık. İlgili kişilerin adı soyadı, doğum ve mesleki özellikleri gibi temel bilgileri hakkında fikir edinebilirsiniz.
İsmi Seyyid olan önemli kişiler
Seyyid Hüseyin Nasr
Prof. Seyyid Hüseyin Nasr (Doğum Tarihi: 7 Nisan 1933, Tahran), İranlı yazar, akademisyen ve İslam düşünürü.
Seyyid Ali Muhammed
Bahailik
Seyyid Abdullah Paşa
Boynueğri Seyyid Abdullah Paşa (ö. Mart 1761, Halep) I. Mahmut saltanatında, 24 Ağustos 1747 - 3 Ocak 1750 tarihleri arasında iki yıl dört ay on gün sadrazamlık yapmış Osmanlı devlet adamıdır.
Seyyid Abdülkadir
Seyit Abdülkadir ya da Seyyit Abdülkadir Efendi (Kürtçe Seyîd Ebdilqadir, Seyîd Ebdilqadir Efendî, 1851 Hakkari, Şemdinan - Ölüm Tarihi: 27 Mayıs 1925 Bitlis), Şeyh Said İsyanından (Genç Hâdisesi) sonra idam edilmiş Kürt siyasetçisi. Nakşibendi şeyhi, Şeyh Ubeydullah Nehri'ın oğludur.
Seyyid Ahmet Arvâsî
Ahmet Arvasî (Doğum Tarihi: 15 Şubat 1932 - Ölüm Tarihi: 31 Aralık 1988) toplumbilimci, pedagog, yazar. Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde doğmuştur. Seyyid'tir. 56 yaşındayken, İstanbul'un Erenköy ilçesindeki evinde 31 Aralık 1988 - Saat: 11:00'da, daktilosu başında vefat etmiştir.
Seyyid Cemal
Seyyid Cemal, Hacı Bektaş’ın mürit ve halifelerindendir.
Seyyid Hasan Paşa
Seyyit Hasan Paşa bazan Karahisarî Hasan Paşa (Doğum Tarihi:? Şebinkarahisar - Ölüm Tarihi: 1748, Diyarbakır) I. Mahmut saltanatında, 23 Ağustos 1743 - 9 Ağustos 1746 tarihleri arasında iki yıl on ay on altı gün sadrazamlık yapmış Osmanlı devlet adamı.
İkinci ismi Seyyid olan önemli kişiler
Ispartalı Seyyid Ali Paşa
Seyyit Ali Paşa (Doğum Tarihi: 1756, Uluborlu - Ölüm Tarihi: 1826, Maltepe, İstanbul) II. Mahmut saltanatında 15 Ocak 1820 - 26 Mart 1821 tarihleri arasında bir yıl iki ay yirmi dört gün sadrazamlık yapmış bir Osmanlı devlet adamıdır.
Silahdar Seyyid Mehmed Paşa
Silahdar Karavezir Seyyid Mehmed Paşa (Doğum Tarihi: 1735 - Ölüm Tarihi: 20 Şubat 1781) I. Abdülhamit saltanatında, 22 Ağustos 1779 - 20 Şubat 1781 tarihleri arasında bir yıl beş gün sadrazamlık yapmış Osmanlı devlet adamıdır.
Yeğen Seyyid Mehmed Paşa
Yeğen Seyyid Mehmed Paşa (Doğum Tarihi: 1726, Alaiye - Ölüm Tarihi: 1787, Köstence) I. Abdülhamit saltanatında, 25 Ağustos 1782 - 31 Aralık 1782 tarihleri arasında sadrazamlık yapmış Osmanlı devlet adamıdır.
Şeyh Seyyid Kutbiddin
Şeyh Seyyid Kutbiddin (Kutbettin) (Doğum Tarihi: ? - Ölüm Tarihi: 1322), büyük İslam alimi ve mücahidlerindendir. Abdulkadir Geylani (M. 1078-1166) hazretlerinin torunu olup babası Muhyiddir'dir. Eski tarihle 722 yılı Sefer ayının 15'i günü (M. 1322) ölmüş ve Samsun'da kendi yaptırmış olduğu camiye defnedilmiştir.
Soyadı Seyyid olan önemli kişiler
Semih Seyyid
Bu maddenin konusuna aşina iseniz maddeyi genişleterek onun kayda değer olduğunu ortaya koyun. Bu sorunu çözmenin en iyi yolu, konu hakkında, maddenin yazarı ve konusundan bağımsız taraflarca yayımlanmış kaynaklar vermektir. Eğer kayda değerliği kanıtlanamazsa, maddenin Vikipedi:Silme politikası gereği silinmeye uygunluğu, muhtemelen göz önüne alınacaktır.
Seyyid isminin analizi
Seyyid isminin her bir harfi aşağıda belirtilen karakteristik özellikleri ifade etmektedir.
- S harfi :
- Hayalperestlik
- E harfi :
- Sıkıntılardan kurtulmak için mücadele
- Y harfi :
- Geçmiş üzüntüleri sürekli yaşamak
- Y harfi :
- Geçmiş üzüntüleri sürekli yaşamak
- İ harfi :
- Kırılganlığı
- D harfi :
- Üstün güçlere sahipliği
Seyyid isminin numerolojisi
Seyyid isminin numerolojik toplamına, harflerin alfabemizdeki sıralarının toplamları yolu ile ulaşıyoruz.
- S =
- 22
- E =
- 6
- Y =
- 28
- Y =
- 28
- İ =
- 12
- D =
- 5
- Toplam =
- 101
Seyyid isminin farklı yazılış biçimleri
Seyyid isminin farklı alfabe ve notasyonlardaki yazılışlarını alt bölümden inceleyebilirsiniz. Seyyid isminin farklı yazılışları ile ilgili hatalı ya da eksik bulduğunuz bölümleri bize Öneri / Şikayet Formu aracılığı ile iletebilirsiniz.
Seyyid isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.
Serhat
Ekrem
Yahya
Yahya
İrfan
Davut
Seyyid isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.
Seydi
Engin
Yılmaz
Yılmaz
İstif
Deniz
Seyyid isminin hava kuvvetlerinde kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.
Sierra
Echo
Yankee
Yankee
İndia
Delta
Seyyid isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.
Sinop
Edirne
Yozgat
Yozgat
İzmir
Denizli