Ebu isminin anlamı
Baba, ata. (bkz. Ebi, peder)
- Ebu ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmiyor.
- Admin
Ebu isminin sitemizde görüntülenme sayısı 8.296.
Ebu ismi için yaptığımız ankete katılan 6 kişinin bu isme verdiği ortalama değer ise 5 üzerinden 4,33.
Ziyaretçilerimizden 47 kişi Ebu ismini öneriyor, 25 kişi ise önermiyor.
Ziyaretçilerimiz bu isim için 1 adet yorum yaparak fikirlerini beyan etmişlerdir.
Ebu ismine ait nitelikler
Bu ismi nasıl nitelendirirdiniz? Geleneksel, dini, çekici veya modern yapmanız gereken uygun gördüğünüz en fazla 5 özelliği aşağıdaki kutu üzerinde işaretlemek ve onayla düğmesine tıklamak. Ziyaretçilerimizin daha önceki tercihlerini yanlarında bulunan çarpı (x) simgesine tıklayarak kaldırabilir ve yerlerine yenilerini belirtebilirsiniz.
Ebu ismi ile ilgili ziyaretçi yorumları Yorum Yap
Yorum Yok!
Bu isim için daha önce yorum yapılmamış, yorum bırakmak için lütfen yorum yap düğmesine tıklayınız.Ebu ismini taşıyan önemli kişiler
Araştırmalarımız sonucunda Ebu ismini taşıyan aşağıdaki şahsiyetlere ulaştık. İlgili kişilerin adı soyadı, doğum ve mesleki özellikleri gibi temel bilgileri hakkında fikir edinebilirsiniz.
İsmi Ebu olan önemli kişiler
Ebu Bekir
Islamic Empire During The Reign of Caliph Abu Bakr
Ebu Eyyûb el-Ensarî
Ebu Eyyûb Halid bin Zeyd veya Ebu Eyyûb El-ensarî (Arapça: أبو أيوب الأنصاري Ölüm Tarihi: 672), Türkçede zaman zaman Eyüp Sultan olarak anılan Sahabe'den biridir. İslam peygamberi Muhammed'i Mekke'den Medine'ye göç ettiği zaman evinde ilk misafir eden sahabidir. Bu sebeple kendisine bu olaydan sonra mihmandar-ı nebevî de dendiği olmuştur. Daha sonra 80'li yaşlarında İstanbul kuşatması sırasında şehit olmuştur. Vasiyeti üzerine İstanbul surlarının dibine gömüldüğüne dair bir rivayet vardır. Anlatıya göre daha sonra Akşemsettin manevi keşif yoluyla mezarını bulur. Şu anda onun adına bir türbe, kendi adı ile anılan Eyüp semtinde ve kendi adı verilen Eyüp Sultan Camii'sinde bulunmaktadır.
Ebu Hanife
Ebu Hanife (699/h.80 - 767/h.150) (Arapça: أبو حنيفة النعمان, Ebu Hanife'tul Numan), İslam dininin dört fıkıh mezhebinden birisi olan Hanefi mezhebinin kurucusu ve Sünni fıkhının en büyük üstâdı sayılan İslam fıkıh ve hadis bilgini. Asıl adı "Nu’man İbn-i Sâbit" olup sevenlerince ismi "İmâm-ı Â’zam" unvanıyla birlikte anılır.
Ebu Hasan El Amiri
Horasanlı filozof ve felsefe tarihçisidir. Buhara, Bağdat, Rey gibi şehirlerde bulundu. Felsefi konular hakkında araştırmalar yaptı. Felsefeyi dinle uzlaştırmaya çalıştı. Tasavvufu anlayışını İslam geleneklerine yerleştirmeye çalıştı.İslamın ortaya çıkarılan gerçeklerinin felsefenin en önemli mantıksal içeriklerine sahip olduğunu söyledi. Felsefe ve dinin çakışmadığını anlatmaya çalıştı. İslam içindeki bölünnmeler arasında anlaşa ve sentez aradı. İslamın diğer dinlere ahlaki olarak üst konumda bulunduğunu yazdı. Özellikle Zerdüştlük ve Maniheizme bu açıdan yaklaştı. El Kındi geleneğini takip eden filozoflar arasında en çok öne çıkan filozoftur. İbn Miskeveyh'in çağdaşıdır. Farabi ve İbni Sina'dan yarım yüzyıl önce yaşamıştır.
Ebu Hureyre
Ebu Hureyre (Arapça: أبو هريرة ; Ölüm Tarihi: 678), Yemen asıllı sahabi. Gerçek adı bilinmemekle birlikte Abdüamr, Sükeyn, Abdüşşems olduğu yönünde farklı rivayetler vardır. Sahipsiz kedi yavrularını besleyip büyütmesinden dolayı kedi babası anlamına gelen Ebu Hureyre ismiyle anılırdı.[1]
Ebu Leheb
Ebu Leheb; Ebu Leheb bin Abdulmuttalip veya asıl adıyla Abduluzza (Uzzanın kulu), (ö. 624), İslam dininin peygamberi Muhammed'in amcasıdır.
Ebu Maali Hasan
Ebu Maali Hasan (tam adıyla : Nasır Bedreddin Ebu Ma'ali Hasan Arapça: الناصر بدر الدين أبو المعالي الحسن بن الناصر محمد,) d. 1334 - o. 1361) 1347 ile 1351 dönemi ve 1354 - 1361 döneminde olmak üzere iki defa hükümdarlık yapmış olan ondokuzuncu Bahri hanedanından Türk asıllı Memlûk sultanıdır. Hükümdarlık dönemleri arasında kardeşi Salih Selahaddin 1351de hükümdarlığa getirilmişti. Ama hemen 1354de Ebu Maali Hasan tekrar tahta geçirildi ve 1361de öldürülene kadar tahtta kaldı. Nasır Muhammed bin Kalavun'un hükümdarlık yapan 8 oğlundan 7incisi olup bunlar arasından üç yıldan fazla bir dönem saltanat süren tek oğludur. 1361de tahttan indirilip yeğeni Salahaddin Muhammed yerine sultan olmuştur.
Ebu Mansur el-Matüridî
İslâm
İ’TİKAD ve MEZHEPLER
Ebu Musa Câbir bin Hayyan
Ebû Mûsa Câbir bin Hayyân (Arapça: ابو موسی جابربن حیان, Abu Mūsā Jābir ibn Hayyān; Latince: "Geber" ya da "Geberus"; (al-Barigi Kabilesi / al-Azdi / al-Kufi / al-Tusi / al-Sufi)[4], (doğum: 721, Tus, İran, Horasan; ölüm: 815, Kufe, Irak)[5] Sıklıkla batıda daha ziyâde Geber olarak tanınan, Abbâsîler döneminde yaşamış ve İslâmiyet'te fen bilimlerinin temelini atmış olan Farsî[1] çok yönlü bir fen bilgini; simyacı, kimyacı ve eczacı; fizikçi, astronom ve astrolog; tıp ve fizik tedavi uzmanı; mühendis, coğrafyacı, filozof ve sûfi.
Kaynak hatası: <ref> etiketleri var, ama karşılık gelen <references/> etiketi bulunamadı. (Bkz: Kaynak gösterme)
Ebu Müslim Horasanî
İslâm
Şiîlik
Ebu Said Gardezî
Ebu Seid Gardezi, (Farsça: ابوسعید عبدالحی بن ضحاک بن محمود گردیزی, Abu Saʿīd Abdul-Hay ibn Dhaḥḥāk ibn Maḥmūd Gardēzī) (ölüm 1061) Farslı bir coğrafyacı[1] ve tarihçidir, erken 11. yüzyılda Gardez (günümüz de Afganistan'da bir şehir)'de Zayn ul-Akhbār ismindeki kitabını yazdı. Gardezi'nin bu eseri doğu İran'da İslam tarihi için çok önemlidir.
Kaynak hatası: <ref> etiketleri var, ama karşılık gelen <references/> etiketi bulunamadı. (Bkz: Kaynak gösterme)
Ebu Süfyan bin Harb
Ebu Süfyan (Doğum Tarihi: 561 - Ölüm Tarihi: 652) (Arapça: أبو سفيان بن حرب), (Farsça : ابوسفیان ابن حرب), (Urduca : ابو سفیان) (Peştuca : ابو سفیان) Mekke'nin fethi sırasında Müslüman olmuş olan sahabi. Tam adı "Ebu Süfyan Sahr bin Harb bin Ümeyye"dir.
Ebu Talib bin Abdulmuttalib
Ebu Talip veya Ebu Talip bin Abdülmuttalip (Arapça: أبو طالب بن عبد المطلب d. 549 Ölüm Tarihi: 619/23), Ali'nin babası ve Muhammed'in amcasıdır. Küçüklüğünde Muhammed'in bakımını üstlenmiştir. 619 ya da 623 yılında ölmüştür. Muhammed'i en iyi tanıyanlardan biridir.
Ebu Ubeyde bin Cerrah
Ebu Ubeyde bin Cerrah (Doğum Tarihi: 583 - Ölüm Tarihi: 638) (Arapça: أبو عبيدة عامر بن عبدالله بن الجراح Ebū ‘Ubeydeh ‘Emir bin ‘Abdullāh bin al-Cerrah), İslam peygamberi Muhammed'in sahabelerinden ve cennetle müjdelenmiş on sahabeden birdir. İslam tarihinde yeri önemlidir ve Ömer'in halifeliğinde ordu komutanlığı yapmıştır. Ebu Ubeyde, 583 yılında tüccar bir ailede dünyaya geldi. Ailesi Kureyş'e bağlı Beni Haris kabilesine mensuptu. İslam'dan önceki yaşamında Kureyş'te saygı değer bir kişiydi ve cesareti ve tevazusuyla ünlüydü.
Ebu Zerr el Gifari
Cundub bin Cunade bin Sekan (Arapça: جُندب بن جَنادة), lakabı Ebu Zer, Ebu Zer el-Gifari (Arapça: أبو ذر الغفاري) İslam'ı ilk kabul eden sahabilerden biriydi. İslam Peygamberi Muhammed kendisine Abdullah adını vermiştir. Beni Gifar kabilesindendi. Doğum tarihi bilinmemektedir. 652 yılında, Medine çölü yakınlarındaki El-Rabaza kentinde ölmüştür.
Ebu İshak İbrahim
Ebu İshak İbrahim (Doğum Tarihi: ? - Ölüm Tarihi: 12 Kasım 966, Gazne), 963-966 yılları arasında hüküm süren Gazne Devleti sultanı.
İkinci ismi Ebu olan önemli kişiler
Kâbus bin Seyd El Ebu Seyd
Seyid Kâbus bin Seyd El Ebu Seyd (ismi Arapça'da: قابوس بن سعيد آل سعيد) (.d 18 Kasım 1940, Salalah, Umman, Şimdi ki Umman sultanıdır.
Cafer bin Ebu Talib
Câ‘fer et-Teyyâr ya da Câ‘fer bin Ebû Tâlib (Arapça: جعفر ابن أبي طالب / جعفر الطيار) (ö. M. 629); Dördüncü İslâm Hâlifesi Ali bin Ebâ Tâlib Merkedî'nin abisi olup İslâm Peygamberi Muhammed Mustafa'nın amcası Ebu Talib'in oğludur.
Seyfüddin Ebu Bekir
Seyfüddin Ebu Bekir ya da tam adıyla Melik el-Mansur Sultan Seyfüddin Ebu Bekir (Arap harfleriyle: الملك المنصور سيف الدين أبو بكر)) (ölümü 1341) Mısır'da 1341 yılında hüküm sürmüş on üçüncü Türk Bahri hanedanından Memluk Sultanıdır.
Sufi Ebu Talib
Sufi Ebu Talib (Doğum Tarihi: 27 Ocak 1925, Tameyya, Mısır – Ölüm Tarihi: 21 Şubat 2008, Malezya), Mısırlı bir politikacıydı. 1978'den 1983'e kadar Halk Meclisi Başkanı olarak görev yaptı ve 6 Ekim 1981 tarihinde Enver Sedat'ın suikast üzerine, Hüsnü Mübarek'in yeni devlet başkanı olana kadar sekiz gün boyunca Mısır devlet başkanı Vekili olarak görevi üstlendi.
Ebu isminin analizi
Ebu isminin her bir harfi aşağıda belirtilen karakteristik özellikleri ifade etmektedir.
- E harfi :
- Sıkıntılardan kurtulmak için mücadele
- B harfi :
- Ön sezilerinin kuvveti
- U harfi :
- Durgun, çok ağır hareket etme
Ebu isminin numerolojisi
Ebu isminin numerolojik toplamına, harflerin alfabemizdeki sıralarının toplamları yolu ile ulaşıyoruz.
- E =
- 6
- B =
- 2
- U =
- 25
- Toplam =
- 33
Ebu isminin farklı yazılış biçimleri
Ebu isminin farklı alfabe ve notasyonlardaki yazılışlarını alt bölümden inceleyebilirsiniz. Ebu isminin farklı yazılışları ile ilgili hatalı ya da eksik bulduğunuz bölümleri bize Öneri / Şikayet Formu aracılığı ile iletebilirsiniz.
Ebu isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.
Ekrem
Behçet
Ufuk
Ebu isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.
Engin
Burak
Umman
Ebu isminin hava kuvvetlerinde kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.
Echo
Bravo
Uniform
Ebu isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.
Edirne
Bolu
Uşak